tiistai 30. elokuuta 2016

Ikkunanpesu kuvien kera

Tällaistakin me visut siis saamme tehdä työelämässä, hehheh :) Kuvat on edustavimpia ikinä, joten nauttikaa ihmeessä, niin minäkin teen.

1. Siivotaan kaikki tavarat, verhot yms. sälä pois ikkunoiden edestä, koska vettä roiskuu varmasti (ainakin jossain määrin ja ainakin, jos on vähääkään vauhdikkaampi tekemisissään) ja koska työskentelykin on silloin helpompaa. Myös mahdollisest roskat, hämähäkinverkot ja vastaavat siivotaan tässä välissä. Huomaa kissa, joka "avusti" aktiivisena siirto-operaatiossa.

2. Otetaan esille työvälineet, eli ämpärillinen vettä, tiskipesuainetta, pullo etikkaa, lasta, kuituliina tai vastaava ja pieni pyyheliina. Etikkaa laitetaan veteen lorauksen verran, tiskiainetta muutama pisara. Näin pesuvesi ei vaahdotu liikaa.


3. Ikkunanpesu aloitetaan lasin likaisemmalta puolelta pyyhkimällä ja hinkkaamalla kastetulla ja hieman kuivaksi kierretyllä kuituliinalla. Huomatkaa hehkeä Adidaksen takki, Suomi-muotia huipussaan.

4. Pesuvesi kuivataan ikkunapinnasta lastalla ylhäältä alas, yhdellä pitkällä vedolla, jotta lasiin ei jää mitään outoja jälkiä.

5. Ylimääräinen vesi kuivataan lastasta joka vedon jälkeen pyyhkeellä.


6. Koska alareunaan jää väkisinkin vesipisaroita yms. ne siivotaan lopuksi vaakasuorilla vedoilla lastan kanssa. Tekniikka on sama kuin pystysuoraan kuivatessa, eli se tehdään yhtenäisin vedoin jotta ei jäisi raitoja. Muista lastan kuivaus joka vedon välissä.

7. Lopuksi ikkunan reunat (ja mahdollisesti lattia) kuivataan pyyhkeellä, ja valmista tuli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti