sunnuntai 28. elokuuta 2016

Asiakkaan etsintä ja esittely

Meidän porukallamme, "The Groupilla", oli alunperin ajatuksena kysyä näyteikkunan sommittelutyötä Kikan Kukka & Lahja-firmalta, mutta johtohenkilön puuttuessa paikalta löysimme uuden asiakkaan tähän tilalle eli Kuisman lelu- ja sisustuskaupan Plazasta. Saimme heiltä ykköspöydän suunniteltavaksemme.

Molemmat firmat olivat asiakasvaihtari-listamme kärjessä, sillä pienet, yksityisemmät yritykset ovat mielestämme suuria ketjuliikkeitä kiinnostavampia. Lisäksi porukkamme oli yhtä mieltä siitä, että näitä pieniä yrittäjiä tulee tukea työssään, ja siinäkin mielessä halusimme osoittaa kiinnostusta heitä kohtaan kysymällä tätä harjoittelutyötä.

Ohjeet näyteikkunan/ykköspöydän suunnitteluun (eritoten tässä tehtävässä)

1. Perusrunko on sama kuin aiemmassa, samaa aihetta käsittelevässä postauksessa eli huolellinen suunnittelu on kaiken perusta.
2. Tiimillä on noin 1 vko aikaa tehdä luonnosvaihtareita (jokainen piirtää 3) siitä, millainen sommitelma voisi olla.
3. Selvitetään, mitkä tuotteet asiakas tahtoo esille. Asiasta neuvotellaan. Tehdään aikataulu yhteistuumin.
4. Tiimi tutkii liikkeessä tarkasti nuo esineet ja vie ne kaikki samaan paikkaan tarkempaa suunnittelua varten, joka on syytä olla ainakin suunnilleen valmis ja varma tässä vaiheessa.
5. Aiempi asetelma puretaan pois. Tarkista hintalaput. Pöytä/näyteikkuna tulee olla tyhjänä mahdollisimman vähän aikaa!
6. Ikkunat, pöydät/lattiat tms. pestään, tai vähintäänkin pölyt pyyhitään.
7. Uudet tuotteet asetellaan paikoilleen ja tehdään hienosäätö niiden kanssa.
8. Kohdennetaan valot tarvittaessa. Etenkään ykköspöydissä sellaisia ei välttämättä ole.
9. Siivotaan jäljet, roskat yms. huolellisesti!

Tähän alle esittelen ensimmäisen asiakkaamme, eli Kuisman lelu- ja sisustuskaupan.

Alkuperäinen perheyritys Muovikuisma Oy on perustettu vuonna 1960, josta "Kodin Kuisma" on sittemmin eriytynyt ja keskittynyt leluihin ja sisustukseen. Yrityksellä on toimipaikka paitsi Salon Linjurissa (osoite Vilhonkatu 14) myös Somerolla. Kodin Kuisma on avoinna arkisin klo 9-19 ja lauantaisin klo 9-17. Puhelinnumero heillä on 02 7776629.

Alla on ekstrana linkit Kuisman aivan uusiin, tyylikkäisiin nettisivuihin ja FB-sivulle :)
http://www.kodinkuisma.fi/
https://www.facebook.com/muovikuisma/

-------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi tekaisen tähän kuvia kyseisen asiakastyön edistymisestä vaiheittain.

Eli lähtötilanne oli seuraavanlainen; ykköspöydälle oli aseteltu ainoastaan lyhtyjä. Meille ei annettu etukäteen ohjeistuksia siitä mitä tuotteita näytille halutaan, joten saimme etsiä vapaasti putiikista esineitä sommitteluamme varten.

 © Kuisman Facebook-sivut

Siirrettyämme lyhdyt syrjään ja pyyhittyämme pölyt pinnoilta, ryhdyimme sommittelemaan luonnoksen karkeaa mallia seuraten tavaraa esille. Se ei ollut ihan helppoa, eikä tuloskaan ollut ihan mikään mallikelpoisin mahdollinen suoritus. :')

Näiden kahden kuvan © The Groupin oma Sini. Kiitus lainasta! :)

Elikkä joo, sekavannäköistä jälkeä, sillä asettelussa ole mitään selkeää rytmiä tai muotoa. Huonoin puoli tässä yrityksessämme tosin oli se, että tuotteet eivät päässeet siinä esille tarpeeksi, ja monet esineistä näkyivät asiakkaalle vasta tämän lähtiessä pois Kuismalta (jos silloinkaan...). Onneksi saimme hyvää ja asiallista kritiikkiä henkilökunnalta ja yhdeltä satunnaiselta asiakkaaltakin, ja aloimme kasata pöytää kokonaan uudestaan. Kuisman oma porukka kehotti meitä huomioimaan tällä kertaa enemmän korkeutta kuin aiemmin ja muistuttivat lisäksi, että kyseessä on ennen kaikkea myyntipöytä eikä mikään näyteikkuna ilman lasia... :'D Mutta, alla näkyy lopullinen tuloksemme, yritys numero 2. Verrataanpa vähän.




Tuossa siis melkein 360 asteen kierros pöydän ympäri etupäätyä lukuunottamatta, jossa verhot lepäävät. (Kyselimme itse asiassa Kuisman porukoilta että saammeko siirrellä niitä, mutta he halusivat niiden pysyvän ennemmin siinä paikassaan ja sellaisina kuin ovat) Onhan kakkosversiomme aiempaa parempi, sillä keskelle laitetut korokelaatikot tekevät oikeutta esineille paremmin ja antavat hieman lisää selkeyttä. Parantamisen varaa löytyy tästäkin toki paljon, kuten vielä lisää selkeytä ja ryhmittelyä olisi tarpeen, mutta loppujen lopuksi olemme The Groupin jäsenten kanssa ihan tyytyväisiä. Tekeminen oli kivaa, yhteistyö sujui tosi hyvin ja kaikki saivat halutessaan kokeilla omia visioitaan vapaasti. Uskon, että meistä jokainen oppi paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti