lauantai 7. huhtikuuta 2018

Työssäoppimassa! Kukkatalo, Salo

Viiden viikon lyhyt koulujakso päättyi, ja alkoi meidän yo-pohjaisten viimeinen työssäoppiminen ennen valmistumista ammattiin. Työssäoppimijaksomme kesto on siis 12.3.-25.5. Oma paikkani löytyi nyt puutarhaliike Kukkatalosta.

Jo ensimmäinen viikko Kukkatalolla oli vauhdikas, ja pääsin heti tekemään esillepanoja. Alkuviikolla, maanantaina ja tiistaina, pesin paljon kukkien myyntipöytiä ja sain opastusta siihen miten se tehdään, sekä olin purkamassa tuotekuormia.Yllä pöytien pesua. Alla puolestaan kuvia esillepanon tekemisen vaiheistani myymälän pääasialliseen myyntipöytään, ylinnäniistä kuva siitä millainen myyntipöytä oli minun tarttuessani toimeen, ja alempana kuvaa tekovaiheista ja sitten valmiina.
Loppuviikon puoleen suurin osa ajasta meni pääsiäisaiheisten stailauksien, myyntipöytien ja sen sellaisten suunnitteluun, ja sain ihan vapaat kädet sen suhteen mitä lähteä toteuttamaan. Ainoa vaatimus oli tuleva pääsiäinen, eli jotain keltaista ja oranssia, ja tunnelmaltaan tähän sopivaa. Stailasin myyntipöytien lisäksi myymälän molemmat tuulikaapit, ja opin myös miten kukkakuormia kuljettavat rullakot puretaan osiksi ja niiden hyllyt pinkataan yhteen. Rankkaa hommaa ihmiselle jota ei ole lihaksikkuudella pilattu, mutta aina on onneksi mahdollista voimistua työtä tekemällä. :'DYläkuvissa pikkuinen myyntipöytä stailaamanani, alla tuulikaapin stailauksista kuvia. Keskellä vähän detaljikuvaa, ja alinna kuva myös hyllystailauksesta, vasemmalla ennen ja oikealla jälkeen stailaukseni.
Viikon ekstrana sain myös perjantaina pikaopastuksen Kukkatalolla harjoittelussa olleelta floristilta, että miten leikkokukista sidotaan kimppuja oikeaoppisesti ja miten niiden hinta lasketaan. Yllätyin miten hankalaa kimpun tekeminen on, mutta toisaalta myös tykkäsin siitä kovasti.

Tein yhteensä 3 erilaista kimppua, joista kaikista on alinna kuvat. Vaalealla gerberalla koristeltu kimppu oli ensimmäiseni koskaan ja sain peräti kehuja siitä! <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti