torstai 30. maaliskuuta 2017

Työskentelyprosessi

Huom! Julisteessa näkyvä ohjelmisto ei ole paikkaansa pitävä, sillä kyseessä on kauttaaltaan ehdotus siihen miltä juliste näyttäisi, ei lopullinen versio Ready 4 Bisnes-tapahtumaan. 

Kun ensimmäistä kertaa puhuttiin Ready 4 Bisnes-tapahtumasta ja sen järjestämisestä, pää löi totaalisen tyhjää ja kaikki keskittyminen lähinnä käsittämään sitä, että mistä on kyse ja mitä pitää tehdä. Pinterest-taulujen ja pinnauksien tekeminen ensimmäisellä viikolla työssäoppimisen loputtua auttoi kuitenkin välittömästi, mutta kun välissä tuli tehtyä jotain muuta ja seuraavaksi olikin näytön vuoro, oli pääkoppa jälleen ihan tyhjentynyt. Mutta jälleen, kun hommana oli pinnata näytön aluksi ”kiinnostavia tapahtumailmeitä”, mielessä alkoi kehkeytyä jotakin. Hyödyllinen sivusto siis!

Sata luonnosta logosta syntyivät vaihtelevan jouhevasti ja takkuilevasti niin, että välissä ei oikein yhtään mitään tullut, mutta vallitsevasti niitä syntyi aika tasaiseen tahtiin. Alusta alkaen oli selvää, että halusin tehdä jotain suhteellisen modernia, vähintäänkin tyyliltään yksinkertaista. Bisnesaiheiset ikonit, kuvakkeet, osoittautuivat tässä vaiheessa hyvin hyödyllisiksi, niitäkin löysin Pinterestin kautta.

Tämän jälkeen piti valita 5 suosikkia luonnoksista jatkoon, mutta itse valitsin useamman, piirsin niitä vähän uudestaan ja vasta sitten karsin lisää. Lopulta omasin kaksi vaihtaria, joista kummankin tein kunnollisina versioina tussilla tehden ennen kuin päätin kumman otan omaan tapahtumasuunnitelmaani mukaan. Alun perin ajattelin valita paloista koostuvan nuolen, jonka päällä ”Ready 4 Bisnes” lukee, mutta kun se näytti jotenki epäsuhtaiselta enkä osannut ratkaista ongelmaa, valitsin yksinkertaisen paperilennokin vauhtiviivoilla varustettuna. Loppujen lopuksi logon omat linjat olivat se innoitus, joita seurailemalla keksin idean itse julisteen pohjaan ja tekstisommitteluun.

Aluksi meinasin tehdä Illustratorilla pelkästään erilaisia värillisiä ”palkkeja” taustaa koristamaan, mutta kaipasin pian jotain muuta vaikkakin jotain yhtä yksinkertaista. Lähtökohtana oli kuitenkin koko ajan heti projektin alusta asti, että haluan tehdä ilmavan ja värikkään julisteen tuomaan esille tapahtuman inspiroitunutta ja energistä luonnetta, mutta jossa pääväri olisi kuitenkin valkoinen. Tämä juontaa osin juurensa siitä, että Finskun tila jossa tapahtumaa pidetään, on seiniltään täysin valkoinen ja siten hyvin valoisa huoneisto. Lopulta sitten pyöriteltyäni erilaisia palkkeja ja palikoita pitkin työpohjaa, keksin käyttää kaarevia viivoja suorien linjojen sijaan. Kun sitten löysin samalla periaatteella toimivan spiraalityökalun niin johan pääsi kokeilun makuun. Aika paljon nytkin sai elementtien kanssa seikkailla ennen kuin ne sai laitettua sopiviin paikkoihin, varsinkin, kun en heti älynnyt miten niitä saa pilkottua pienemmäksi sellaisella siistillä tapaa, mutta lopulta onnistuin. Tein tosin yhden mokan logon kanssa siinä määrin, että jouduin aloittamaan kerran kokonaan alusta, mutta onneksi tiesin siinä vaiheessa tarkkaan mihin pyrin eikä aikaa mennyt siksi ihan tuhottomasti hukkaan. 


Facebook-bannerin tein täysin samalla periaatteella kuin A3 ja A4-julisteet, mutta asettelin taustan raidat hitusen eri tavoin ja jätin infon siitä kokonaan pois säilyttäen vain logon ja tapahtuman nimen. Kokeilin toki lisätekstien laittelua, mutta se näytti rumalta joten unohdin koko asian suosiolla. Ikkunateipeissä puolestaan halusin säilyttää tyystin saman ilmeen kuin logossa itsessään jotta tapahtuman oma symboli, paperilennokki, tulisi oikein alleviivattua niin sanotusti. 

Planssin halusin olevan vaaka-asennossa, sillä se jotenkin tuntuu luonnollisemmalta asennolta niin suurelle kuvalle pystysuuntaan verrattuna. Lisäksi vaakaan on mielestäni helpompi laittaa kaikki tarvittavat tiedot esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti