perjantai 24. maaliskuuta 2017

Suomi 100-laulutapahtuma Salohallissa

Toukokuun 28. päivä järjestettävä koululaulutapahtuma järjesti meille visuille pienen yllätyksen, kun alunperin oli puhetta että tämä Leticia-kuoro, joka laulut veisaa ja yleisöä viihdyttää, haluaisi meidän luovan ainoastaan Powerpoint-esityksen Suomi-aiheisine valokuvineen ja laulun sanojeen esitettaväksi juhlassa. Asian kanssa kun kävikin sen sijaan niin, että laulun sanojen esityksen lisäksi meidän tulee suunnitella koko Salohallinen ehostus juhlan teemaan sopivaksi. Koululaulutapahtuma, tai oikeammin juhla, on kaikille vapaaehtoinen eli sisäänpääsy on ilmainen iästä riippumatta.

Ainakaan toistaiseksi ei ole tietoa paljonko rahaa sisustukseen ym. tilan kohentamiseen on käytettävissä, sillä budjetti on ainakin toistaiseksi 0€ ilman tietoa lahjoittajista sun muista, mutta se selvinnee sitten myöhemmin. Kyseessä on joka tapauksessa nimenomaan Suomi-aiheinen tapahtuma, juhlava sellainen, ja siellä lauletaan menneen ajan koulun penkiltä tuttuja lauluja. Asiakkaan toiveena oli, että tapahtumasta tulee tunnelmaltaan tyylikäs, ei markkina- tai messuhenkinen.

Salohallin permannon lattiat matotetaan sitä varten tummanharmaaksi, ja esille otetaan sinisiä tuoleja lisäistumapaikoiksi. Valkokangas, johon laulujen sanat ja kuvat heijastetaan, on 8m leveä ja ulottuu katosta alas asti. Päätapahtumapaikka on permanto, ei yläkatsomo. Esiintymislava on neliportainen.

Arviona on, että noin 1000 ihmistä saattaisi tapahtumaan osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti