tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kiinnostava tapahtumailme

Visuaalisesti houkutteleva ja osallistumaan kutsuva tapahtuma ei ole helppo järjestää, mutta on tiettyjä asioita jotka toimivat useimmiten. Selkeät peruskuviot jotka toistuvat kalusteiden sommittelussa ja jotka johdattelevat sisään tapahtumaan ovat parhaita, sisustuksessa ja värimaailmassa puolestaan tiettyjen sävyjen harkitty toistuminen ja selvä, mutta ei liian räikeä kontrasti niiden värillä toimii useimmiten.

Ihmissilmät ovat yleensä kiinnostuneet värikkyydestä tai vastaavasti selkeästä ja hyvin suurilinjaisesta mustavalkoisesta. Kun kyse on sisätiloihin rakennettavasta tapahtumasta, näyttää aina kiinnostavalta jos katosta on ripustettu jotain, mitä silmä voi seurata. Se tuntuu jännittävältä, ja johdattelee katsomaan tarkemmin ympärilleen.

Linkki Pinterest-tauluuni "Tapahtumailmeitä" >>


Kevyet ilmassa keinuvat, selkeisiin muotoihin perustuvat värikkäät 3D-muodot näyttävät varsinkin värillisinä tosi hyvältä yksivärisen valkoisessa tai mustassa liikehuoneistossa, sillä tuovat syvyyttä ja reippaasti pirtsakkuutta.


Vastaavalla tapaa esitettyjä mainoslauseita voisi kutsu hauskaksi ja kiinnostavaksi, etenkin, jos puhekuplat ovat vähän eri muotoisia ja värisiä keskenään mutta noudattavat toki samaa perustyyliä esim. fontin osalta, kuten tässä. Tämmöiset sisustusteemat sopivat varsinkin niihin tapahtumiin, joilla on tarkoitus vaikuttaa kävijöihin.


Seiniltään rauhaton liikehuoneisto tarvitsee selkeyttä ja tyyliä. Mustavalkoinen on silloin ihanteellisinta, sillä se tasapainottaa esimerkiksi kuvan kirjavaa punaista tiiliseinää, etenkin, kun tässäkin esimerkissa pöytäliinojen raidat ovat leveitä. Sama värimaailma toistuu huoneistoon ripustetuissa tauluissa, ja saa katseen hakeutumaan lattioilta seinille ja koko tilaan.


Tapahtumavalaisimien ei tarvitse olla tylsiä. Kun halutaan lisätä hienovaraisesti väriä huoneeseen, etenkin, jos kyseessä on tyylikäs ja idyllinen tapahtuma, on kekseliästä tuikata elävöittävät lisävärit hieman piiloon kuten tässä. Ne myös tekevät lamppujen valosta kirkkaamman, kun sisäpuoli on puista ulkopuolta vaaleampi.


Joskus tapahtuma on niin riemukas, että pirteyttä ei vain voi liioitella. Esimerkkikuva on todella värikäs ja kirjava, mutta nytkään käytössä ei ole kaikkia mahdollisia värejä vaan hyvin harkittuja sellaisia, ja seinäripustuksissa toistuvat hyvin pelkistetyt geometriset kuviot. Selkeys on Se Juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti