tiistai 28. maaliskuuta 2017

100 logoluonnosta

Lähtötilanne oli seuraava; halusin hyödyntää tapahtuman "Ready 4 Bisnes" omia merkkejä eli R ja B kirjaimia sekä numeroa 4. Kyllästyin kuitenkin hyvin nopeasti kirjainten pyörittelyyn (kuten ylemmässä kuvassa näkyy, tämmöisiä ei tullut kuin 4 kappaletta) ja lähdin tutkimaan esittäviä aiheita eli symboleita, sekä kuvakkeiden ja hymiöiden käyttöä arjessa.

Tällä leikittelytavalla sitten syntyikin ihan valtavasti luonnoksia, ja tarkoituksenani oli piirtää kaikkea erilaista niin paljon kun vain ikinä mieleen tulee ja vasta lopuksi aloin tehdä enemmän ajatuksella eri versioita jostakin yhdestä aikaisemmin tekemästäni luonnoksesta.



Pitkälti koko luonnosteluprosessin voisi tiivistää muutamalla sanalla; piirsin ja kokeilin kaikkea, mitä ikinä mieleen vain juolahtikaan. Tekniikka osoittautui itselleni hyvin sopivaksi, sillä pyrkimällä vapauttamaan itsensä tällä tapaa ilman rajoitusta nimeltä "no mikä liittyy yrittäjyyteen" sain puolivahingossa aikaiseksi kuvia, jotka pienellä muokkauksella saisi hyvinkin liitettyä tapahtuman teemaan mukaan. Liika miettiminen täsä vaiheessa työskentelyä, ainakin omalla kohtaa siis, on pelkästään jarruttavaa, sillä pilaa käytännössä kaiken luovuuden.

Omia suosikkejani luonnosteluvaiheen tuoksinnassa olivat kättä/käsiä esittävät rustaukset sekä ne, joissa esiintyy pelkistetty siluettimainen ihmishahmo. Esimerkkejä näistä ovat mm. luonnokset nro. 15 ja 28 sekä 48 ja 50.



Vaikka ohjeessa oli määrä valita 5 luonnosta näistä, jatkoon pääsi omalla kohdalla useampikin. Ympyröity luonnos eli tuo nuoli piti alunperin olla "se tuleva logo", mutta kun rupesin viimeistelemään sitä ja paperilennokkipiirrosta, tykästyin jälkimmäiseen paljon enemmän.



Alla vielä kaksi jatkoon päässyttä logopiirrosta valmiiksi tussattuina, sekä yksi ylimääräinen jatkoon päässyt ukkeli. Jotenkin vain lennokki näytti niin paljon ilmavammalta ja kiinnostavammalta kuin raskas ja jotenkin F1-rallikilpailu-tyylinen nuoleni, joten valitsin suosiolla finaalin "mustan hevosen", eli paperilennokin vauhtiviivoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti