keskiviikko 22. helmikuuta 2017

3. ja 4. työviikko

Aikataulullisesti tein samanlaisia vuoroja kuin aiemmillakin viikoilla, mutta sen lisäksi olin 11.2. lauantaivuorossa Plazassa järjestetyn Lasten- ja eläintenpäiväntapahtuman vuoksi.

Olin ihan mukana järjestämässä kyseistä erikoispäivää silloin viikonloppuna, sillä kyhäsin materiaaleja (esim. liikehuoneistoon laitettavia koristeita) sitä varten edeltävänä päivänä ja vielä lauantai-aamuna, ja laittelin myymälän ovenpielustaan myös pöydän lasten kasvomaalauspistettä varten. Suunnittelin omatoimisesti maalausvaihtarit lapsille, ja ylläpidin pistettä tapahtuman vilkkaimpien tuntien ajan. :D Sen lisäksi, aina kun vain ehti, tein myymälän pikkuhommia kuten tavaran hakua ylös kellarista ja niitten paikalleen laittoa. Yhden nukenkin sain riisua kesken päivän, kun asiakas tarvitsi juuri tietyn vaatteen sen yltä. 

Näin ollen pääsin siis yhden erikoispäivän verran näkemään millaista on tapahtumajärjestely kauppakeskuksessa myymälän näkökannalta, ja että miten suhteellisen pienetkin jutut vaativat ihan oikeaa tekemistä ja suunnittelua osakseen.

Aamulla sain hetken luovan tauon takahuoneessa, kun opettelin käyttämään BR-lelukaupan lainaan antamia kasvomaaleja, ja suunnittelin samalla päivän maalausvaihtarit. Vihreä kyykäärme mustilla raidoilla joka tuossakin paperilla näkyy, oli poikien ehdoton suosikki. :)

Aiemmin kyseisellä viikolla noin yleensäkin oli tiedossa vaatteiden järjestelyä, hyllytystä, pöytään laittoa ja lisäksi hintojen korjauksia, sillä ketju oli uudistanut hintansa ja ne tuli korjata merkittyihin vaatteisiin. Listat olivat pitkiä ja korjailu hidasta, joten mitään erityisen hohdokasta puuhaa se ei ollut, mutta antoi muistutuksen siitäkin miten kaupan alallekin mahtuu hyvin mekaanista ja yksitoikkoista työtä. Lomassa sain tosin tehdä paljon pientä visualisti-hommaa, kuten vaatteiden silittämistä ja nukkejen riisumista ja pukemista. Keskiviikkona 8.2. tyhjensimmekin koko näyteikkunan nukeista ja kärräsin ne kellariin, sillä teema vaihtui aivan kokonaan. Rakensimme alusvaate-scenen tapaisen ikkunan ikkunateippeineen kaikkineen.

Alla kuva ikkunasta rakennusvaiheessa ja samalla pientä katsausta välineisiin ja materiaaleihin. Alinna lisäksi kuva valmiista ikkunasta. Teipit näkyvät kuvassa huonosti, mutta ne ovat harmaan sijasta oikeasti valkoiset.

 

Seuraavalla viikolla, eli 4. työviikolla, vaihdoin naisten farkkuseinän paikan kokonaan toiselle puolelle käytävää. Lisäksi olin yhtenä päivänä iltavuorossa päästen kotiin kello 20, silloin, kun myymälä sulkeutuu, ja olin siten myös näkemässä mitä kaikkea vaateliikkeen iltarutiineihin kuuluu.

Alla farkkuseinä vaiheessa ja valmiina kuvattuna. Myös edessä oleva housupöytä farkkumalleineen vaihtui ja liikkui seinän perässä uuteen paikkaansa.

 

Muutoin siivosin ja järjestelin aika paljon ja jatkoin hintojen korjaamista, ja olin mukana vauvojen vaateseinien uudelleenasettelussa, kun teemat vaihtuivat sielläkin. Lisäksi sain etsiä myymälästä jälleen uusia vaatteita mallinukkejen ylle, ja silittää ne valmiiksi. Perjantaina sain myös noutaa nuket takaisin kellarista takahuoneeseen ja vaatettaa kaikki viisi odottamaan viikkoa 8, jolloin ne laitettaisiin esille.

Mitään kivutonta vaatettaminen ei ollut, sillä juuri kun olin saanut leidit valmiiksi, siirto-operaatiossa yhdeltä irtosi jalka kokonaan (näillä nukeilla kun toinen sääristä on liikutettava) ja jouduin riisumaan ja pukemaan kyseisen nuken melkein kokonaan uusiksi. Tuskanhiki siinä tuli. :'D

Ohessa vielä nukkenainen osissa, keskellä valmiina, ja viimeisenä jalka irrallaan... Aika julma näky, ei ihan näyteikkunakamaa siis.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti