keskiviikko 22. helmikuuta 2017

1. ja 2. työviikko

Ensimmäiset pari viikkoa menin vaihdellen töihin joko aamuksi, eli 9 eteenpäin, tai päiväksi kello 11 eteenpäin. Eniten uutta ja tärkeää infoa tuli tietysti parin ensimmäisen päivän aikana, mutta runsaasti sisäistettävää tulee jatkuvasti.

Pääsin heti ensimmäisen viikon aikana reippaasti mukaan uuden näyteikkunan ja sisääntuloalueen eli entrancen rakentamiseen. Myymälässä oli silloin parin päivän ajan paitsi Lindexin oma visualisti, myös myymäläketjun alue-visu paikalla, joten pääsin näkemään läheltä myös miten liikkeen visualisti työskentelee esimiehensä kanssa. Opin siten heti alkuunsa paitsi nukkejen ja torsojen pukemista, niiden vaatteiden valmistelua (silittämistä yms.) ikkunaan laittoa varten ja kuinka oikeat tuotteet etsitään myymälästä hintalapun koodin perusteella. Koska Salon myymälä on kohtalaisen pieni liike, eteen tuli myös ongelmanratkaisua; kaikki ikkunaan ohjeen mukaan haluttavia tuotteita ei myymälästä löydy, ja silloin se pitää korvata samanhenkisellä. Tekeminen oli jännittävää, kun olo ei tietenkään tuntunut yhtään luonnolliselta vieraan asian kanssa, mutta se oli kiinnostavaa ja antoisaa.

En tekemisen tuoksinnassa muistanut yhtään kuvata prosessia tai edes sitä, miltä ikkuna näytti ennen teeman vaihtumista, mutta tässä alla on otos siitä millainen siitä ja entrancesta tuli.


Alla vasemmalla Entrance ennen teeman vaihtoa, ja oikealla sen jälkeen. Nukkejen ylle tuli nyt paljon H&W-malliston vaatteita.

   

Lisäksi vähän myöhemmin eli toisella työssäoppimisviikolla rakensimme Lindexin oman visun kanssa naisten alusvaatepuolen scenen, josta myöskin unohdin ottaa kuvan ennen purkuhommaa... Tässä kuitenkin kuvat kesken rakennuksen ja itse lopputuloksesta, vasemmalla keskeneräinen scene ja keskellä ja oikealla lopputulos molemmilta puolilta katsottuna. Jostain syystä kännykän kamera on vetänyt osan kuvista oudon pinkinsävyisiksi... 



Visualistihommien lisäksi opin kaikenlaisten kampanjamateriaalien vaihtamista, hälyttimien laittoa uusiin vaatteisiin, niiden viikkausta pöytiin oikeaoppisesti ja miten henkarointi tehdään eri tavoin eri vaatteiden kanssa. Esimerkiksi poikien housut laitetaan housuhenkariin eri tavoin kuin tyttöjen.

Alla on kuvattuna paidan viikkaaminen oikeaoppisesti viikkauslaudan avulla. Naisille, plus-kokoisille naisille sekä pienille ja isoille lapsille on luonnollisestikin omat lautansa, jotka ovat keskenään vähän eri ikokoisia.

1. Viikkaus aloitetaan siten, että paita käännetään selkämys ylöspäin pöydälle.
2. Helmat ja olkasaumat yms. oikaistaan, jonka jälkeen lauta laitetaan selän keskelle, yläreuna kauluksen kohdalle.

 

3. Molemmilta puolilta paitaa sivut käännetään sisäänpäin, ja hihat taitetaan reunan mukaisesti.

 

4. Lauta vedetään varovasti ulos paidan sisästä, jotta viikkaukset eivät aukea.

 

5. Alareuna taitetaan ylös, jolloin paidasta tulee nätisti neliön muotoinen ja siisti, ja oikeaan alareunaan teipataan vielä lopuksi paidan koon kertova tarra. Valmista tuli!

 

Lisäksi opin miten alennettuja tuotteita varastoidaan oikein koodin mukaisesti kellariin seuraavaa ale-kampanjaa odottamaan, ja kuinka valikoimasta etsitään tulevaisuudessa alennettavia tuotteita jälleen kerran koodin mukaisesti etsimällä. Sain myös järjestää yhden ulkoiluasustetelineen ihan itse. Se oli kivaa ja sujuvaa, mutta lopulta ongelmaksi muodostui se että kaikki tuotteet eivät meinanneet mahtua ja siksi piti tehdä ratkaisuja vasten omia makumieltymyksiä :'D Mutta ihan toimiva kokonaisuus siitä silti tuli.

Ensimmäisenä vasemmalta lähtötilanne, eli valikoidut asusteet sikin sokin ripustettuna, ja keskellä ja oikealla lopputulos kummaltakin puolelta telinettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti