maanantai 3. lokakuuta 2016

Ikkunatarrojen suunnittelu ja raportti

Luokan maalaussuunnitelman oheen saimme tehtäväksi kukin suunnitella teemaan sopivat ikkunateipit eli raportit. Koska oman ehdotuksemme värimaailma oli keltainen ja tummanvihreä sekä metallin värit, halusin kehittää siihen rinnalle jotain graafista ja tämän vuoden teemaa mukailevaa. Metallilangasta tehdyt esineet esimerkiksi Habitare-sisustusmessuilla olivat hyvin yleisiä. Näin ollen "rautalankaeläimistä" tuli teippieni ydinajatus.

Halusin säilyttää piirroksissa rennon, hieman luonnosmaisen vaikutelman, ja siksi piirsin ne käsin ja siirsin vasta sitten Illustratoriin. Toinen vaihtoehto kun oli aloittaa suoraan Illun kanssa, mutta jälki olisi ollut silloin mielestäni "liian siistiä".

Alla muutamia tussipiirroksiani, ja valmis teippiraportti.





Kuinka raportti oikein luodaan? (tässä epäselvät ohjeet, jotka tein itse itselleni :D jonkun toisen lienee siis turha edes yrittää ymmärtää näitä...)

1. Päätä minkä kokoinen raporttisi on Illustratorissa. Tee sen kokoinen laatikko.
2. Jos raporttiin kuuluu tekstiä, muuta se poluksi. Eli Type > Create outlines.
3. Siirrä raportin elementtejä täsmälleen oikeille kohdille näin: Object > Transform > Move. Nyt se siirtyy siten, että kuvan jatkuvuus säilyy.
4. Kun käytät Transform/Move-toimintoa, laita horizontal-kohtaan laatikon leveyden verran jolloin se siirtyy vaakasuunnassa oikein.
5. Miten tehdään kukkanen; luo neliö. Sitten Effect > Distort & Transform > Pucker & Bloat.
6. Sitten Object > Expand appearance. Tekee kukkasesta muodon.
7. Kukan siirto Transform/Move-toiminnossa tapahtuu samoin kuin tekstin/muiden elementtien kanssa!
8. Jos teet ääriviivallisia asioita, mene Object > Expand > Fill & Stroke. Nyt niistä tulee muotoja pelkkien viivojen sijaan.
9. Polygon tool/Star tool; nuolinäppäimiä käyttämällä niihin saa lisää kulmia!
10. Valitse mustalla nuolella alussa piirtämäsi apulaatikko (kohdassa 1.) aktiiviseksi. Sitten Arrange > Bring to front.
11. Tee laatikko täysin läpinäkyväksi!
12. Sitten haukkaa mustalla nuolella kaikki aktiiviseksi.
13. Window > Pathfinder > Crop.
14. Automationin alta "swatches"-kohta auki. Siirrä raportti sinne värilaatikoiden sekaan. Sitten voi tehdä laatikkotyökalulla ikiomia tapetteja = raportti on nyt valmis!

"Pro tip" elementtien siirtelyyn:
Jos haluaa siirtää vaakatasossa, horizontal muuttuu, vertical on nolla. Pystysuunnassa siirrettäessä vertical muuttuu ja horizontal on nolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti