torstai 29. syyskuuta 2016

Julisteen ja planssin sunnittelu sekä teippaus

Ammattikoulun avoimien ovien (12.-13.10.) kunniaksi me ensimmäisen vuoden visualistiopiskelijat saimme työksemme ruveta suunnittelemaan tapahtumalle mainosjulistetta, banneria Facebookiin ja samaa aihetta toistavia pinssejä. Suurin osa julisteen tekoon varatusta ajasta meni puhtaasti Adobe Illustratorin käytön opetteluun, sillä oikein kenelläkään meistä ei ollut pahemmin tietoa siitä miten kyseinen ohjelma toimii :D Pikkuhiljaa tulosta alkoi kuitenkin syntyä, ja itse kyhäsin kaikkiaan parikin erinäköistä vaihtaria, mutta vain yhden niistä työstin loppuun asti planssin muotoon.

Lopputulos oli tämä. Pyöreät kuvat planssin oikeassa alareunassa ovat suunnittelemani pinssit, ja ne ovat kooltaan 38mm ja paperilla luonnollisessa koossaan. Planssi itsessään on kooltaan 1000mm x 700mm (1m x 70cm), ja se tulostettiin koulun suurtulostimella.

Seuraavaksi olikin vuorossa tuon jättikokoisen paperin teippaaminen taustapahviin. Ensimmäinen yritys meni totaalisesti pieleen kun unohdin leikata paperin oikean kokoiseksi ja sitä rataa... :D Mutta toisella kertaa työstä tuli melkein jopa esittelykelpoinen. 

Ohjeet planssin teippaukseen 
varaudu jo valmiiksi hikoilemaan tuskasta, sillä tämä touhu on vaikeampaa kuin arvaisikaan :')

1. Leikkaa paperi samankokoiseksi taustapahvin kanssa.
2. Teippaa kaksipuolisella teipillä pahvin reunat siten, että päädyt on teipattu reunasta reunaan ja pitkät sivut ei-aivan loppuun saakka.
3. Etsi jostain kaveri avuksi ja rukoile onnetarta.
4. Aloita planssin kiinnitys toisesta päädystä teippaamalla vain yksi reuna koko paperista.
5. Kaveri ottaa tässä vaiheessa kiinni paperin toisesta päästä jolloin planssaaja itse irrottaa pitkien sivujen teipit, ja alkaa hitaasti keskeltä sivuille silitellen kiinnittää paperia niihin, edeten hitaasti kohti toista päätyä. (ehkä paras ohjeistus ikinä, selkeä ja silleen)
6. Nyt kaveri päästää irti paperista jolloin vuorossa on enää viimeisen päädyn teippaus ja planssi on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti