perjantai 18. elokuuta 2017

Illustrator-tutoriaaleja

Uusi lukukausi visualistiopiskelijana on alkanut ja ensimmäinen harjoitus tehtiin itsenäisenä. Adoben Facebook-sivuilla on runsaasti opetusvideoita erilaisten kuvien, vektorien yms. tekemiseen Illustratorilla ja meidän YO-pohjaisten tuli valita niistä 2 ja tehdä kokeilutyöt niiden mukaan. Löysin sivuilta hauskan Game of Thrones-aiheisen tutoriaalin ja rupesin väkräämään sen kanssa, fani kun olen, mutta koska kyseinen ohje vaati (tai vähintäänkin suositteli samankaltaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi) erilaisten osien latailua netistä ja netti käytännössä ei toiminut joinakin hetkinä ollenkaan, päätin siirtyä toiseen.

> Create your own Game of Thrones sigil


Tulipahan ainakin vähän testailtua Librarya ja vektoreiden etsintää.

Seuraava tutorial oli yksinkertainen ja se näytti tosi hyödylliseltä oppia, siinä nimittäin näytettiin miten pala palalta pystyisi luomaan mm. kasvien lehtiä ja niihin tekstuurit pelkillä viivoilla. Sain kuin sainkin oikean näköistä jälkeä mutta jostain syystä oma Illustratorini teki omituisen valkoisen alueen terälehteen, enkä keksinyt syytä miksi se teki niin, vaikka käytin aikaa ongelman selvittämiseen. Lopulta siirryin jälleen seuraavaan, sillä tajusin kuitenkin perusidean miten kyseisiä kuvia tehdään. Treenaa tätä kunnolla sitten joskus toiste.

> Make a linocut look


Sain tehtyä videon mukaista jälkeä, mutta tuollainen valkoinen alue oli ja pysyi enkä saanut sitä pois.

Sitten kolmannen kokeilun vuoro.



Hankalaa oli, ja mac kuumeni aivan tuhottomasti tekemisen aikana niin että pelkäsin sen käytännössä posahtavan ja rupesin ihmettelemään miksi se niin kovin tekemisistäni suuttuu aivan koko ajan, mutta sitten tajusin miten käytin millimetrejä työssäni pikselien suhteen... Liian suuret mitat käytössä siis, joten mikä ihme se on jos kone ylikuormittuu. Ottaa päähän, kun tajusin asian vasta niin myöhään. Yritin jatkaa työtä, mutta joka kerta kun tein mitään muutosta mihinkään, se alkoi toistaa yhtä komentoa jatkumona (en tiedä korruptoin varmaan tiedoston tai jotain) ja joka jumitti koko ohjelman, ja no... Päätin ottaa taas uuden haasteen ja kokeilla sitten sitä. Tosin seuraavana päivänä yön yli nukuttuani päätin yrittää tätä kuu-tutoriaalia uudestaan. Haluan oppia tekemään jotain noin kaunista. Pakko vielä erikseen mainita, miten hyviä kyseisen tekijän tutoriaalit olivat, sillä hän puhui todella selkeää englantia tarpeeksi hitaasti että pysyy mukana, ja selitti aivan joka ikisen liikkeensä Illustratorin kanssa. Erinomainen video, toisin sanoen. :)

Tässä hiukan ensimmäisestä yrityksestä kuvia.



Tässä vaiheessa lopetin, ja päätin aloittaa seuraavana päivänä alusta. Alla siis kuvia yrityksestä numero 2, josta tuli jopa halutunlainen. Eläin, joka kuunvalossa seisoo, sai valita itse. Käytin yksisarvista, jonka latasin osoitteesta Pixabay.com/en







Ja valmis kuva tässä vielä erikseen ilman Illustratorin työkaluja reunaa koristamasta.

Seuraava alla oleva tutoriaali oli yksinkertaisempi, mutta se sisälsi samankaltaisia temppuja Illustratorin kanssa kuin kuu-tutoriaali.


Parasta tässä tutoriaalissa oli, miten tässä käytettiin yhtä samaa tekniikkaa kuin tuossa aiemmassa kuu-aiheisessa työssä jota työstin pienen ikuisuuden ja opin nyt meduusaa tehdessä miten se toimii. . Ei oma meduusani samalta näytä kuin ohjeistuksessa, itselläni on vähän tämmöinen rumempi halpatuotantoversio alkuperäiseen verrattuna, mutta ainakin tärkeimmät jutut sain tehtyä kuvan mukaan ja opin uutta. Huvittaa vain tuo kohta "estimated completition time 20 minutes", sillä siinä ajassa ehkä tekee täysiverinen ammattilainen, itselläni kyllä meni enemmän aikaa kun haki ohjeissa kerrottuja asioita ja testaili niitä. :D 

Alla jokunen kuva tekemisistäni tämän tuton kanssa.




Tässä vielä lopullinen tulos. Tutoriaalissa ei kerrottu ohjeita kuin itse meduusan tekemiseen, joten taustan sävelsin itsenäisesti tekemällä mm. omia brusheja ja läpinäkyvyyttä (opacity) muuntelemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti