tiistai 4. lokakuuta 2016

Metsäkuutio

Salon 4H-yhdistys tilasi meiltä, Ammattikoulun visujen ykkösiltä ja kakkosilta, kyseisellä nimellä kulkevat virkistykuutiot. Jokaisessa ryhmässä kehiteltiin ehdotus siitä, millainen tämä 2m x 2m x 2m-kokoinen metallikehikkoinen kuutio olisi ja mitä aisteja se kävijässään herkistäisi.

Lyhyesti tiivistettynä koko metsäkuution idea on seuraava; sen tarkoituksena on siis tuoda pala luontoa paikkaan, jossa se ei normaalisti esiinny (esimerkiksi kauppakeskus, kirjasto, koulurakennukset tms...) ja tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus virkistäytyä luonnosta keskellä urbaania arkielämää. Kuutioon ei tarvitse tuoda mitään konkreettisia asioita, joita oikeissa metsässä esiintyy, sillä sen pääpointti on tuottaa elämys, ei niinkään matkia tarkasti oikeaa luontoa. Käytännön ohjeita oli kuution helppo käsiteltävyys, pitkäikäisyys ja se, että se sietää siirtelyä paikasta toiseen. 

Meidän ryhmämme, "The Groupin" metsäkuutioidea näkyy alla valmiin planssin muodossa. Lähtökohtana olivat metsän puiden latvat, jotka katsetta ylös kohottaessa avaavat eteen kauniin ja rauhoittavan näyn oksien huojuessa vasten taivasta. Taustalla on myös vertaus puiden latvojen ja pienten lasten kehdon ylle perinteisesti ripustettuihin mobile-lelujen välillä; keinuvat ja ilmavirrassa hiljaksiin liikahtelevat asiat ovat ihmissilmille iästä riippumatta kiehtova ja hyvin rentouttava näky.

Planssin valokuvat otimme itse porukalla Ammattikoulun läheisessä metsässä.


Oma osuuteni planssin tekoon oli oikeassa reunassa näkyvien havainnoivien piirrosten tekeminen suhteessa 1:20 yhden pakopisteen perspektiivinä sekä pohjapiirroksena.

Tässä viimeisenä vielä kuva meidän lopullisesta tosielämän metsäkuutiosta, jonka rakensimme 13.10. Plazan sillalle tiimin kanssa, vieressä näkyy myös kaksi muuta kuutiota joltain osin. :) Paikalla oli lehdistöä ja kauppakeskuksen väkeä, sekä 4H-naiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti